Brașovul s-a înfrățit cu orașul Linz (Austria)

de in februarie 16, 2012
Miercuri, 15.02.2012, primarul municipiului Braşov, d-nul George Scripcaru, şi viceprimarul oraşului Linz, d-na Christiana Dolezal, au semnat acordul de înfrăţire dintre cele două oraşe.
Şedinţa solemnă s-a desfăşurat în prezenţa membrilor Consiliului Local Braşov şi ai reprezentanţilor mass-media, iar din delegaţia austriacă au mai făcut parte: d-nul  Wolfgang Berger-Vogel, consulul onorific al României în Austria, cel care a şi iniţiat această colaborare, d-nul Detlef Wimmer, consilier local şi d-nul David Hirtner, coordonatorul Serviciului Relaţii Internaţionale din Primăria Linz.
În prima parte a întâlnirii primarul George Scripcaru a prezentat istoricul acestei colaborări, începute în 2008, când o delegaţie a Consiliului Local Braşov vizitează Linzul, pentru ca în 2009 d-na viceprimar Christiana Dolezal să viziteze Braşovul. În anul 2010 primarul Braşovului s-a întâlnit în Austria cu omologul său de la Linz şi au discutat pentru prima dată de posibilitatea de înfrăţire. În data de 12 februarie 2012, Consiliul Local Braşov a aprobat înfrăţirea cu oraşul Linz.
La semnarea acordului de înfrăţire primarul George Scripcaru a declarat: Este un moment important pentru Braşov semnarea acestui acord de colaborare. Consider că ambele oraşe vor avea de câştigat prin această înfrăţire.  Avem o dezvoltare istorică asemănătoare, cel puţin în ultimii 50 de ani. Oraşe dezvoltate industrial, care în ultimii ani au încercat şi  au reuşit să identifice şi alte domenii de dezvoltare, cum ar fi turismul şi serviciile. În perioadă următoare vom identifica proiectele comune, în special în domeniul economic, al educaţiei, cultural şi social. Deja, în anumite domenii  aceste discuţii au şi început, astfel că sunt foarte încrezător că în acest an vom dezvolta mai multe colaborării
cu partenerii noştri din Linz.
D-na viceprimar Dolezal s-a arătat încântată de oraşul Braşov, precizând:„ Braşovul şi Linzul se aseamănă foarte mult. Sunt oraşe moderne, cu o dezvoltare deosebită în ultimii ani, cu o istorie industrială importantă, dar şi cu o dezvoltare accentuată în domeniile cultural, educaţional şi social. Sperăm să colaborăm foarte mult în domeniul turismului, mai ales că aţi finalizat un proiect foarte frumos de modernizare a domeniului schiabil în Poiana Braşov şi veţi avea un flux mare de turişti, dar şi în domeniile economic, cultural, sportiv. Consider că această înfrăţire va ajuta foarte mult la dezvoltarea relaţiilor internaţionale ale celor două oraşe, dar şi la dezvoltarea celor două comunităţi
Prezent la întâlnire, d-nul Wolfgang Berger-Vogel, a declarat următoarele: În 2006 am început o cercetare pentru a identifica cea mai bună colaborare a oraşului Linz cu un oraş din România, rezultatul îl vedeţi astăzi. Braşovul este oraşul care are cele mai multe lucruri în comun cu Linz, dar şi oraşul cu care Linzul poate să desfăşoare cea mai bună colaborare din România.”

 

Lasă un răspuns