RAT Brasov ELIMINA 5 LINII de circulatie

de in septembrie 24, 2012

RAT Brasov intră în sezonul rece cu modificări majore ale liniilor și orarelor. Sub fanionul programului de eficientizare a transportului comun pe raza municipiului Brasov, regia elimină 5 linii de circulație, modifică orarul și traseul altor linii. „Principalele obiective ale acestei etape a planului amintit vizeaza: eliminarea suprapunerilor de trasee aparute în urma modificarilor realizate de-a lungul timpului; corelarea capacitatilor de transport cu scaderea accentuata a cererii pentru anumite trasee si intervale orare; realizarea corespondentelor orare între liniile de transport. RAT Brasov a realizat mai multe monitorizari ale fluxurilor de calatori în mijloacele de transport în comun care circula în municipiul Brasov.” arată un comunicat al RAT Brasov

Începând cu data de 1 octombrie 2012, vor surveni unele modificari ale transportului în comun pe raza municipiului Brasov, dupa cum urmeaza:

1. Nu se va mai circula pe traseele 12, 24, 26, 42 si 44. Posesorii de abonamente pe aceste linii vor putea sa circule cu respectivele titluri de calatorie pe urmatoarele linii, pâna la expirarea perioadei lor de valabilitate: – abonamentele pe linia 12 vor fi valabile pe linia 16, pe tronsonul cuprins între Stadionul “Tineretului” si Livada Postei; – abonamentele pe linia 24 vor fi valabile pe linia 28; – abonamentele pe linia 26 vor fi valabile pe linia 40, pe tronsonul cuprins între Gara CFR Brasov si capatul de linie Stupini-Izvorului; – abonamentele pe linia 42 vor fi valabile pe linia 45. Cursele efectuate între Stadionul “Municipal” si zona Magurele nu vor fi afectate de lipsa liniei 44.

2. Începând cu aceeasi data, din considerente de ordin al eficientizarii activitatii: – autobuzele de pe liniile 34 si 34B vor circula între capatul de linie Livada Postei si intersectia strazii Zizinului cu Ocolitoarea Brasovului, urmând ca anumite curse, care vor fi marcate în mod special pe tabelele informative, sa circule pâna la Timis-Triaj; – autobuzele de pe linia 45 vor circula între capetele de linie Triaj si Gara pe la CET si Timis Triaj. Aceste modificari au determinat si schimbari ale orarelor de circulatie, noile tabele putând fi consultate atât în statiile RAT de pe traseu, cât si pe site-ul www.ratbv.ro, în sectiunea “Trasee si orare”.

3. De asemenea, se vor modifica graficele de circulatie ale liniilor 25 si 33, noile orare putând fi consultate în locurile mentionate anterior. Schimbarile survin în conditiile în care, în ultimii ani, RAT Brasov pastreaza un nivel tarifar foarte scazut, comparativ cu alte orase din tara si acopera toate zonele municipiului cu trasee de transport.

Lasă un răspuns